• Heeft u vragen of wilt u reserveren? bel 076 303 13 01

Wijnhuizen

Je kunt genieten van heerlijke wijnen van gerenommeerde wijnhuizen bij ons in de herberg of je kunt deze voor slijterij prijzen ook meenemen. Vanaf 6 flessen bezorgen wij je bestelling zelfs thuis. 

De wijnwinkel werkt samen met de Wijnkring. De volgende wijnhuizen hebben wij in onze wijnwinkel: 

Bodegas SalenteinChampagne Pol Roger, Laurent Miquel, Viña Errazuriz, Grahams, Bodegas Ramon Bilbao en Yalumba Winery 

Hieronder vind je informatie over de bovengenoemde wijnhuizen.

Daarnaast hebben we hebben we ook nog een aantal lekkere klassiekers van diverse wijnhuizen meer informatie hierover vind je hier

Wijnhuis Bodegas Salentein

Wijnhuis Bodegas Salentein

Bodegas Salentein, gelegen op 1100 meter hoogte aan de voet van het Andesgebergte, is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. De bijzondere bodega Salentein is ontworpen door de beroemde architect Mario Day Arenas. In tegenstelling tot de gebruikelijke, functionele vorm van een bodega, is bij Salentein gekozen voor de vorm van een kruis waarin de houten vaten 8 meter onder de grond liggen. Daarmee is het ontwerp geheel in lijn met de wijnen: uniek!

Klik hier voor meer informatie over wijnhuis Bodegas Salentein.

Wijnhuis Champagne Pol Roger

Wijnhuis Champagne Pol Roger

Champagne Pol Roger behoort tot de meest prestigieuze champagnehuizen. Het huis heeft sinds de oprichting in 1849 zijn familiekarakter intact weten te houden. Pol Roger bezit 80 hectare wijngaarden Grand Cru die rondom Epernay liggen in de Vallée de la Marne.

Klik hier voor meer informatie over wijnhuis Champagne Pol Roger.

Wijnhuis Laurent Miquel

Wijnhuis Laurent Miquel

Laurent Miquel wordt gezien als één van de beste jonge wijnmakers uit het Zuiden van Frankrijk. Geïnspireerd door de passie en toewijding van zijn vader Henri als top wijnmaker uit Chinian in de Languedoc, treedt hij succesvol in diens voetsporen. Zijn twee passies Syrah en Viognier hebben ervoor gezorgd dat hij hoge ogen heeft gegooid op internationale proeverijen.

Klik hier voor meer informatie over wijnhuis Laurent Miquel.

Wijnhuis Viña Errazuriz

Wijnhuis Viña Errazuriz

Viña Errazuriz werd in 1870 opgericht door Don Maximiano Errázuriz, een veelbelovende, jonge Chileense politicus. Naast zijn politieke ambities was Don Maximiano een liefhebber van wijn en een kenner van wijnbouw. In die tijd was het onder de gegoede burgerij een trend om wijnranken te planten bij hun buitenverblijven. Deze lagen ten noorden van Santiago de Chile, op ongeveer een dag reizen -destijds met paard en wagen- van de hoofdstad.

Klik hier voor meer informatie over wijnhuis Viña Errazuriz.

Wijnhuis Grahams

Wijnhuis Grahams

De Douro vallei in Portugal is het oudste wijngebied ter wereld met een beschermde herkomstbenaming. Het gebied is ruig en bergachtig, met een bodem die voornamelijk bestaat uit leisteen en graniet. Op de steile hellingen langs de rivier de Douro zijn op ontelbare terrassen de wijngaarden aangelegd, waaronder die van W&J Graham's. Graham's wordt wereldwijd door kenners beschouwd als de beste in opmerkelijke, en uitgebalanceerde port. Met name de hogere portkwaliteiten als Vintage Port en Late Bottled Vintage scoren in vergelijkende proeverijen zeer goed.

Klik hier voor meer informatie over wijnhuis Grahams.

Wijnhuis Bodegas Ramon Bilbao

Wijnhuis Bodegas Ramon Bilbao

International Wine and Spirits Competition 2014: BEST SPANISH PRODUCER OF THE YEAR! Graag laten wij u kennis maken met ons mooie Riojahuis. Dit wijnhuis is sinds 1999 in handen van het internationaal opererende bedrijf Diego Zamora, de producent van de bekende Spaanse likeur 'Licor 43'.

Klik hier voor meer informatie over wijnhuis Bodegas Ramon Bilbao

Wijnhuis Yalumba Winery

Wijnhuis Yalumba Winery

Meer dan 160 jaar toonaangevende wijn uit Australië. In 1849 kocht de Britse Samuel Smith 30 hectare land in Angaston en plantte de eerste druiven in het maanlicht. Samuel noemde het stuk land 'Yalumba', Aboriginal voor 'All the land around'. Zes generaties en 160 jaar later is Yalumba Winery, het oudste familie wijnbedrijf in Australië, flink gegroeid in grootte en status. Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie. Zo was Yalumba in 1970 het eerste wijnbedrijf ter wereld dat Riesling wijnen introduceerde met een schroefdop. Zij produceren een breed assortiment kwaliteitswijnen, waarmee talrijke bekroningen in de wacht worden gesleept.

Klik hier voor meer informatie over wijnhuis Yalumba Winery.