Wijnen & Wijnwinkel

Wijnwinkel

De indrukwekkende inpandige wijnwinkel zorgt voor de ultieme wijn/spijs ervaring bij ons in het restaurant. Met keuze uit meer dan 100 wijnen bieden wij altijd iets wat bij u past.

In de wijnwinkel ben je van harte welkom om wijn te komen kopen. Je kunt bij ons binnenlopen als in een normale slijterij en één fles wijn uitzoeken of natuurlijk meerdere flessen. We adviseren je graag. Hieronder vind je de wijnen die we verkopen tegen slijterij prijs.

Bekijk hier ons hele assortiment. 

De wijnwinkel werkt samen met de wijnkring. Voor thuis ook online te bestellen via: www.wijnwinkelhetwittepaard.nl . Vanaf 6 flessen brengen wij de bestelling gratis bij u thuis.

Je kunt genieten van heerlijke wijnen van gerenommeerde wijnhuizen bij ons in de herberg of je kunt deze voor slijterij prijzen ook meenemen. Dus als je bij ons een lekkere wijn heb gedronken kun je deze meteen aanschaffen voor thuis.

Loop gezellig binnen voor advies op maat. Eigenaresse Sheila en maître Simon zijn geleerde wijnkenners die u graag helpen bij het uitzoeken van de perfecte wijn.

Onze wijnwinkel is 7 dagen per week geopend van 10 tot 22u.

Wijnhuizen

In onze wijnwinkel vind je meer als 1200 flessen wijn van prachtige wijnhuizen. Elke fles is te bestellen in ons café, restaurant of de wijnwinkel zelf. Ook zijn de flessen te koop voor thuis, dit kan je met advies van onze wijnkenners Simon, Dominique en Sheila in onze inpandige wijnwinkel doen of via onze webshop. Je kunt de flessen bij aankoop direct meenemen, ons personeel staat klaar om u te helpen tillen naar de auto of vanaf 6 flessen gratis laten bezorgen.

Hieronder vind je de wijnhuizen waar wij mee samen werken, daarnaast hebben wij nog een selectie aan speciale wijnen van andere diverse wijnhuizen.

Salentein

In Mendoza, Argentinië, nabij de bergen van de Andes begeeft Salentein zich letterlijk en figuurlijk op eenzame hoogte. De voortdurende ambitie van dit wijnhuis is om alleen het allerbeste op wijngebied te produceren. Dit doet Salentein met behulp van betrokken medewerkers die het proces van druif tot wijn begeleiden én door de modernste vinificatietechnieken toe te passen. Bodegas Salentein werkt bovendien volgens biologische principes. Er wordt bijvoorbeeld geen kunstmest gebruikt en voor irrigatie wordt smeltwater uit het Andesgebergte gebruikt.

Bodegas Salentein

Bodegas Salentein staat voor kwaliteit. Deze reputatie heeft het wijnhuis onder andere te danken aan de Argentijnse wijnmaker José Galante. De ‘professor’ zoals hij vaak wordt genoemd, is sinds 2010 hoofdwijnmaker bij Salentein en wordt beschouwd als een van de belangrijkste wijnmakers van Zuid-Amerika. Galante is een specialist op het gebied van wijnbouw op hooggelegen wijngaarden.

Errazuriz

Viña Errazuriz werd opgericht in 1870 door Don Maximiano Errazuriz toen hij 100 kilometer ten noorden van de hoofdstad Santiago de Chile zijn eerste wijngaard aanplantte. Het bedrijf wordt nu geleid door de 5e generatie, Eduardo Chadwick, die wordt beschouwd als boegbeeld van de Chileense wijnindustrie. Eduardo vertrouwt bij het produceren van wijn niet alleen op de kennis van zijn familie, maar ook op die van experts uit verschillende wijngebieden ter wereld. Door de Franse achtergrond van de hoofd wijnmaker, hebben de wijnen van Errazuriz een meer klassiek Europees karakter, dit onderscheidt de wijnen van andere Chileense wijnhuizen en zorgt voor karaktervolle en complexe wijnen.

Viña Errazuriz

Viña Errazuriz streeft voortdurend naar verbetering. Van de druiventeelt in de Aconcagua, Casablanca en Curico valleien tot de vinificatie met behulp van natuurlijke technieken. Met als doel het produceren van wijnen met elegantie en complexiteit. Dankzij de passie en dynamiek van Viña Errazuriz staat het Chileense wijnhuis over de gehele wereld bekend als een gerespecteerd en vooruitstrevend wijnhuis.

Laurent Miquel

In het jaar 1202 kwam Château Cazal Viel in het bezit van de monniken van de Abdij Fontcaude. Sinds de middeleeuwen verbouwden zij hier wijn, tot zij tijdens de Franse Revolutie in 1789 werden verdreven. Twee jaar later werd Cazal Viel overgenomen door de familie Miquel. Pas in 1970 werd hier op grote schaal wijn geproduceerd waarin vooral de Syrah druif werd gebruikt. Wijnmaker Henri Miquel kreeg later dan ook de bijnaam ‘Monsieur Syrah’.

Laurent Miquel: specialist in Syrah en Viognier

Laurent is de 8e generatie Miquel en heeft zich gespecialiseerd in het verbouwen en maken van wijn met de druivensoorten Syrah en Viognier. Laurent Miquel is een trotse en onderscheidende wijnmaker. Hij en zijn vrouw Neasa maken een bewuste keuze voor duurzame wijnbouw. Het uitgangspunt is om alleen in te grijpen in de wijngaard als dit noodzakelijk is om de oogst te beschermen. Door de natuur de vrije loop te geven kan, Laurent wijnen maken die volledig het karakter van het terroir weerspiegelen en bovendien voldoen aan zijn hoge kwaliteitseisen.

Ramon Bilbao

De Tempranillo druif vormt het hart van dit Rioja huis met klassiekers als Ramón Bilbao (Gran) Reserva en Crianza, maar ook met karakteristieke wijnen als de Edición Limitada en Vinedos de Altura. Bovendien heeft Ramón Bilbao zich naast het rode wijn assortiment gericht op toegankelijke schenkwijnen als Monte Llano en de trendsettende Ramón Bilbao Rosado. Buiten het wijnbedrijf in Rioja Alta, behoren ook de wijnhuizen Monte Blanco uit Rueda, Cruz de Alba uit Ribera del Duero en Mar de Frades uit Rias Baixas in Galicië tot de Ramón Bilbao familie.

Bodegas Ramón Bilbao

In 2014 is Bodegas Ramón Bilbao tijdens de International Wine & Spirits Competition verkozen tot beste Spaanse wijnproducent van het jaar! Bovendien werd de Gran Reserva uitgeroepen tot beste Rioja wijn. Het geheim van het Spaanse wijnhuis is om innovatie te combineren met oude Rioja tradities. Ramón Bilbao wordt daarmee beschouwd als één van de beste wijnproducenten ter wereld!

Yalumba

In 1849 kocht de Britse Samuel Smith 30 hectare land en plantte hij de eerste druiven. Hij noemde het stuk land ‘Yalumba’, wat in de Aboriginal taal ‘Al het land rondom’ betekent. Zes generaties en meer dan 165 jaar later, is Yalumba het oudste familie wijnbedrijf in Australië. Trots op zijn geschiedenis, behoudt Yalumba bepaalde tradities zoals het produceren van eigen wijnvaten. Yalumba is één van de weinige wijnbedrijven in de wereld die het voorrecht geniet een kuiperij op eigen terrein te hebben.

Yalumba Winery

Als onafhankelijk familiebedrijf is Yalumba Winery zeer progressief. Er worden voortdurend experimenten uitgevoerd op het gebied van wijnmaken en druiventeelt om te blijven bouwen aan de reputatie van Yalumba als innovatief wijnhuis. Tegenwoordig valt Yalumba Winery officieel onder moederbedrijf Hill-Smith Family Vineyards waar ook Oxford Landing Estate, Nautilus Estate uit Marlborough Nieuw-Zeeland en Jansz Premium Sparkling Wines uit Tasmanië toebehoren.

Graham’s Port

Sinds de oprichting van Graham’s Port in 1820, richt dit wijnbedrijf zich op het produceren van de allerbeste kwaliteit Port! Het merk is groot geworden met het produceren van premium Port en onderscheidt zich onder andere met elegante Vintage Port en schitterende Single Harvest Tawny Portwijnen.

De Portwijnen worden al bijna 200 jaar gemaakt door twee families: Graham’s en Symington. in 1890 investeerde Graham’s in de aankoop van Quinta dos Malvedos. Dit afgelegen deel van de Dourovallei, in combinatie met de kennis en zorg van de families, levert dusdanig mooie wijnen op dat de veel bejubelde Graham’s Vintage Port wordt samengesteld uit wijnen uitsluitend afkomstig van deze Quinta.

Graham’s

Graham’s behoort tot de onbetwiste wereldtop van Port producenten. Jaar in jaar uit krijgt Graham’s de hoogste scores van internationale wijnjournalisten als Robert Parker, Jancis Robinson en James Suckling. Net als de onderscheiding van European Winery of the Year in 2007, een gevolg van de topkwaliteit die dit bijzondere Port huis nastreeft.

Wijnwinkel
Het Witte Paard

Onze indrukwekkende inpandige wijnwinkel zorgt ervoor dat de drie schakels van ons bedrijf precies op hun plek vallen. De wijnwinkel bied een uitgebreide collectie aan wijnen om bij ons in restaurant, café, hotelkamer of zelfs thuis van te genieten.


De wijnkring

Onze wijnwinkel werkt samen met de wijnkring. Je kunt bij ons genieten van heerlijke wijnen van gerenommeerde wijnhuizen bij ons in de herberg of je kunt deze voor slijterij prijzen mee naar huis nemen. Vanaf 6 flessen bezorgen we ze zelfs gratis thuis in omgeving Etten-Leur. Voor een online bestelling kun je kijken op www.wijnwinkelhetwittepaard.nl  

Advies op maat

Bent u op zoek naar een specifieke wijn bij een bepaald gerecht of gewoon een lekkere goede fles wijn? Loop gezellig binnen voor advies op maat. Eigenaresse Sheila en maître Simon zijn geleerde wijnkenners die u graag helpen bij het uitzoeken van de perfecte wijn.

Openingstijden

Onze wijnwinkel is 7 dagen per week geopend van 10 tot 22 uur.

Team Het Witte Paard staat graag voor u klaar, tot snel!