Menukaart

De komende twee weken gaat onze keuken brigade de koeling leegruimen voor het nieuwe concept Life is a beach. Onze huidige keuken brigade onder Timothy Ravelli gaan hierna een korte vakantie inlassen op het strandje aan het Oderkerkpark. Om ruimte te maken voor de nieuwe keuken brigade onder leiding van Roeland van Houten die samen met Simon de Jong Het Witte Paard; Life is a Beach gaan leiden.

Na lekker op strand te hebben gelegen gaat de Chef en zijn brigade de nieuwe uitdaging aan bij het nieuwe culinaire restaurant wat per september 2018 zal openen voor culinair genot. Restaurant NIVO@dehogeneer. NIVO gaat stil open vanaf 11 augustus, dus vanaf dan kunt u reserveren! Bel voor een reservering naar 076-5012340. Het gehele bedrijf zal 6 september openen.

Hier gaat de Chef en zijn keuken brigade er uiteraard weer alles aan doen om zich te gaan onderscheiden met een Bib gourmand. Koken met lokale producten en kruiden & bloemen uit eigen tuin.

Bij iedere 2 gangen menu schenken wij de laatste twee weken een gratis BOB-wijn arrangement.

Tot ziens in Het Witte Paard of vanaf september in NIVO@dehogeneer!

Chef Timothy Ravelli en zijn brigade stellen regelmatig een nieuwe menukaart samen. De menu’s passend bij het betreffende seizoen, variërend van twee tot negen gangen. Dit in samenwerking met leveranciers die betrokken zijn bij hun dieren en gewassen. Hieronder vindt u ons Meer-Keuze-Menu-Gourmand. Wij hebben ook een lunch kaart en borrelkaart.

Reserveer hier

Meer-Keuze-Menu-Gourmand

2 gangen 29.50 / 3 gangen 36.50 / 4 gangen 46.50

Voorgerechten

Restaurant Het Witte Paard

Kalf / miso / ramenas / sesam / kool

Farina Valpolicello Ripasso Classico Superiore 5.50

Eend / abrikoos / ras el hanout / wortel / couscous

Yalumba Old Bush Vine Grenache 6.50

Zalm / wasabi / rijst / soya / komkommer

Maçon Blanc Villages Chateau de Mirande 5.20

Bloemkool / hazelnoot / geitenkaas

Sancerre La Chatellenie 7.20

Warme Voor- / Tussengerechten

Coquille / tom kha kai / beukenzwam / buikspek / koriander +3.50

Errazuriz Estate Series Chardonnay / Sauvignon Blanc 4.20

Uien soep / oude kaas / grelot / croutons / messeklever

L’Avenir Chenin Blanc 5.50

Hoofdgerechten

Kemper / la ratte / kerrie / tomaat / pompoen

Chateau de Fleurie 6.50

Zwaardvis / paella / romesco / gamba / mossel +3.50

Ramon Bilbao Verdejo 4.90

Rund / aardappel / courgette / prei / little gem 

Errazuriz Estate Series Carmenere 4.70

Vraag naar ons Chefs experiment

Kaas of Patisserie

Kaas assortiment van 4 kazen binnen en buitenlands +3.50

Graham’s 10 Year Old Tawny Port 4.90

Banaan / karamel / pinda / chocolade

Yalumba Museum Muscat 4.20

Honing van het Bijenbos / appel / yoghurt

Errazuriz Late Harvest Sauvignon Blanc 4.50

Friandise +5.75

Koffie of thee met 3 wisselende huisgemaakte friandises 

Specialiteiten van de Chef 

Restaurant Het Witte Paard

Pony Proeverij ’t Witte Paard

 5 proeverijen €50,-

5 bijpassende wijnen €30,-
(1 proefglaasje per gang) €20,-

 

Americo Proeverij ’t Witte Paard

8 proeverijen (incl. kaas of 2 desserts) €80,-

8 bijpassende wijnen €45,-
(1 proefglaasje per gang) €30,-


Pony en Americo proeverij worden door de chef samengesteld en zijn alleen per tafel te bestellen op donderdag tot en met zondag voor 20.30 uur.  Dieetwensen, allergieën en dergelijke graag vooraf doorgeven. Onze brigade zal hier dan rekening mee houden.

Het menu Gourmand wordt regelmatig opnieuw samengesteld door onze chef en zijn brigade. Wij maken hierbij zoveel mogelijk gebruik van seizoenproducten en leveranciers die betrokken zijn bij hun dieren en gewassen. Het streven is om heel lekker en gezellig te eten en drinken in ’t Witte Paard, “de Huiskamer van Etten-Leur”, tegen een schappelijke prijs.

“Bib Gourmand”: sommige restaurants in de Rode Gids, de alom bekende Michelin Gids,  krijgen een “Bib Gourmand” de afbeelding van het Michelin mannetje als vermelding. Bib is een afkorting van Bibendum, de naam van het bekende bandenmannetje. Net zoals de Michelinster is de Bib Gourmand uitgegroeid tot een begrip. Je ziet dat bij een Bib Gourmand restaurant luxe en gastronomisch dineren niet heel duur hoeft te zijn. De BIB hebben wij nog niet, maar we streven er wel naar. Wel staan we al in de Michelingids vermeld.

Namens het gehele team een gezellige en smaakvolle beleving in ons restaurant.

VEGANISTISCH ETEN BIJ HET WITTE PAARD

Wij bieden voor onze veganistische gasten ook lekkere gerechten van goede kwaliteit.

Lunch: Wij kunnen broodjes en salades met groente en andere diverse veganistische producten bereiden.
De gerechten zijn afhankelijk van het seizoen. U kunt hiernaar informeren bij ons in het restaurant.

Diner: Wij hebben voor veganisten een 2- 3- of 4- gangen verrassings menu van dezelfde kwaliteit en prijs als ons normale menu, bib gourmand niveau. Ook naar deze gerechten kunt u eventueel verder informeren bij ons in het restaurant.

Wij hebben ons inmiddels ook mogen aansluiten bij www.veganfriendly.be vanwege de tevreden veganistische gasten die wij al hebben gehad.

 

SFEER IMPRESSIE: FOOD

Klik hier voor ons chefs-instagram account: instagram Het Witte Paard

 Restaurant Het Witte Paard